Ska du bygga ett nära-nollenergihus? Inte utan rätt värmeisolering

Ska du bygga ett nära-nollenergihus? Inte utan rätt värmeisolering

 

Från och med 2021 måste alla nybyggda hus vara nära-nollenergibyggnader (nZEB). Även om denna nya regel ännu inte gäller bygger många företag och personer redan enligt de strikta nZEB-energistandarderna. Det är då ytterst viktigt att välja rätt värmeisolering för taket. Upptäck allt du behöver veta!

Vad betyder "nära-nollenergi"?

Om tre år blir nZEB-reglerna normen för nya byggnader i Europa. nZEB kräver väldigt lite energi för uppvärmning, ventilation, kylning och varmvatten. Den mesta energin som dessa byggnader behöver kommer från gröna källor. Ett nZEB-hem eller -lägenhet måste ha en E-nivå som är lägre eller lika med E30, medan nZEB-skolor och -kontor måste ha en E-nivå som är lägre eller lika med E40.

Värmeisolering: nyckeln till nZEB

För att uppfylla kraven för ett nära-nollenergihem krävs förstklassig isolering. Det gäller fönster, dörrar och ytterväggar, men framför allt taket. Visste du att så mycket som 30 procent av värmen försvinner genom taket? Som tur är finns idag många förstklassiga isoleringslösningar för både lutande och platta tak. För platta tak är SOPREMA:s NEOSTIR 029-isoleringsskivor ett utmärkt val. För lutande tak passar de lätta Efisarking-isoleringsskivorna perfekt. Kontakta oss idag för att få mer information om dessa produkter.

SOPREMA anger tonen

SOPREMA satsar fullt ut på hållbarhet. Därför har vi beslutat att göra vårt nya utbildnings- och kunskapscenter i Grobbendonk, Belgien, till en nära-nollenergibyggnad. Centret är ritat av Asymmetric Architectes Associés med hjälp av energikonsult Geert De Bruyn och uppfyller alla nZEB-krav – med det böjda vertikala gröna taket som grädde på moset.

Letar du efter rätt värmeisolering för nästa projekt? Våra experter hjälper dig gärna.