Gröna Tak

Gröna tak är väldigt populära. Framför allt i städer uppskattas det naturliga inslaget. Överväger du att anlägga ett grönt tak? Då bör du ta hänsyn till vissa avgörande faktorer för att säkerställa att ditt gröna tak håller högsta kvalitet.

Bitumen är även ett utmärkt alternativ vid anläggning av gröna tak, som med sina fördelar har blivit ett allt populärare alternativ för takbeläggning.

Bland annat minskar ett grönt tak din energiförbrukning tack vare de isolerande egenskaperna och det förbättrar även luftkvaliteten runt omkring sig.

Typer av Gröna Tak

SOPREMA erbjuder tätskiktssystem som innehåller skydd mot rotgenomträngning. I vårt sortiment hittar du dessa produkter under namnet SOPRALENE GARDEN, vilka består av SBS-modifierad bitumen. Vi har även lagt till “JARDIN” efter produktnamnet på andra produkter i vårt sortiment som lämpar sig för gröna tak. Du kan välja bland två typer av tak:

Intensivt grönt tak

Kräver samma underhåll som en vanlig trädgård. Växtligheten kan bestå av kryddor, gräs och till och med träd.

Extensivt grönt tak

Om du vill ha ett tak som kräver mindre underhåll ska du välja ett extensivt grönt tak. Växtligheten på dessa tak består av mossor, gräs och fetbladsväxter.

Det finns både fördelar och nackdelar med gröna takkonstruktioner. För bästa resultat finns det därför ett antal viktiga faktorer som du bör ta hänsyn till innan du börjar anläggningen av ett grönt tak.

Se här hur våra tätskiktsprodukter används vid anläggning av ett sedumtak.

Gröna tak och solpaneler, den perfekta kombinationen

De viktigaste faktorerna vid anläggning av gröna tak

Skapa extra utryme på taket

Annelunds Tak

Ett gröna tak project

Referenser

Annelunds Tak

Gröna tak

Dela Gröna Tak | SOPREMA Sverige