De Boer har klivit in under SOPREMAS paraply

Marknadsledare inom tätskikts- och isoleringssystem förvärvar Belgienbaserat familjeföretag

 

Soprema Group har vuxit sig större genom köpet av företaget De Boer i den belgiska staden Schoten. Båda företagen är familjeföretag med ett gott rykte världen över tack vare sina högkvalitativa takprodukter. Med det här företagsförvärvet utvidgar SOPREMA sin produktionskapacitet och ser stora möjligheter för framtida synergier. Inga arbetstillfällen har förvunnit på grund av förvärvet.

Det var möjligheten att öka produktionen av bitumenbaserade tätskikt och komplettera utbudet av produkter och tjänster som gjorde att SOPREMA helt nyligen förvärvade De Boer och därmed såg till att alla kunder även fortsättningsvis har tillgång till helhetslösningar för taktäckning, isolering, gröna tak och väggar.

FÖRETAGSFÖRVÄRVET ÖPPNAR NYA MÖJLIGHETER

Fler och (ännu) starkare relationer

Arkitekter, designbyråer, entreprenadföretag, takläggare, bygg- och trävaruhandlare m.fl. är både Sopremas och De Boers primära kunder. I praktiken är köpet av De Boer ett sätt att vidga kundbasen.

Bevarande av lokala produkter

De Boers revolutionerande koncept DuO – som kombinerar en TPO-ovansida med en SBS-undersida – lanserades 1989 och har sedan dess vuxit till ett framgångsrikt produktsortiment med en livslängd på minst 35 år. SOPREMA GROUP kommer att inkludera DuO som en av sina flaggskeppsprodukter i en specifik produktserie.

Komplement 

Både SOPREMA och De Boer tillverkar bitumenbaserade tätskikt i Belgien, ett företag i Grobbendonk och ett i Schoten. Som ett resultat av detta kommer produktionskapaciteten att öka och sortimenten komplettera varandra på ett utmärkt sätt.  Detta gäller bland annat Sopralene Optima från SOPREMA och DuO från De Boer Waterproofing Solutions. Även de andra produktkategorierna har lovande synergier. De Boer Plus (tillbehör för entreprenörer) och De Boer Liquids går hand i hand med SOPREMAS sortiment av ALSAN flytande tätskikt. De Boer Safety fokuserar på periodmässig kontroll, säkerhet och underhåll av tak, en aktivitet som drar nytta av verktygen och säkerhetsprodukterna tillverkade av Vlutters Tools & Safety (en del av Soprema Group). De Boer Green Solutions innehåller komplement till koncepten för gröna tak som skapades av IBIC bvba, ett dotterbolag till Soprema.

Mer komplett än någonsin 

Ytterligare ett resultat av förvärvandet är att De Boer nu har tillgång till SOPREMAS eko- och värmeisolering (PAVATEX och EFYOS) och kan därför erbjuda kompletta tätskiktsystem. De syntetiska tätskikten från FLAG tillför De Boers kunder ett ökat värde.

Utanför Belgien

De Boers internationella rykte och försäljning har fått en knuff uppåt tack vare stödet från SOPREMAS dotterbolag i de nordeuropeiska länderna (Belgien, Nederländerna, Luxemburg, Storbritannien, Irland, Sverige, Danmark och Norge).