Ambior: där Ambiorix möter mammuten

 

SOPREMA ÖPPNAR NY FABRIK OCH DISTRIBUTIONSCENTRAL

Under de kommande tre till fem åren kommer SOPREMA att bygga en high-tech isoleringsfabrik och en central distributionscentral på splitternya Ambior site i Tongeren. En betydande investering, eftersom projektet förväntas kosta 50 till 60 miljoner euro, och ytterligare ett stort steg mot hållbar utveckling!

NY BAS, NYA AMBITIONER

Med Ambior har SOPREMA fått en ny bas: Ambior site i Tongeren. Namnet består av två delar; « ambi », som står för ambition och den coola “ambiance” som finns på platsen, och “or” som står för orange – en färg som används i hela XPS-serien. Namnet Ambior är dessutom en hyllning till den kände Tongerenbon Ambiorix och “M” i loggan en lekfull anspelning på mammuten. Men företaget dröjer sig inte kvar i det förflutna. Tvärtom är Ambiors mål att bli ett innovativt kunskapsnav och en referenspunkt för isolering i Belgien. Och det kan endast uppnås genom att ta med värden från det förflutna och ge dem en ny och mer hållbar mening.

MAMMUT MED LITET FOTAVTRYCK

Med fabriken och distributionscentralen kommer Ambior att producera XPS-isolering och leverera den till kunder baserade i Nord- och Västeuropa. XPS är ett innovativt alternativ till traditionell isolering som ökar i popularitet bland installatörer, handläggare och bygghandlare av flera anledningar:

● XPS kan användas som isolering i många olika tillämpningar, t.ex. grundmurar, väggar, golv, tak, fasader och garageuppfarter.

● De isolerande skivorna är tryckbeständiga och dimensionsstabila, fuktbeständiga och 100 % återvinningsbara.

● Fabriksanläggningen och produktionsprocessen lämnar ett så litet ekologiskt fotavtryck som möjligt, utan avfall och med en minimal CO2-påverkan.

SÖKER NYA TALANGER

Ambiors ambitiösa och hållbara framtid består även av begåvade och drivna medarbetare som kommer att delta i ett grundligt ettårigt utbildningsprogram i Spanien och Frankrike. Ambior kommer att skapa cirka 150 jobb, och medarbetarna får möjlighet att hjälpa till att bygga upp fabriken från grunden. I detta avseende följer Ambior SOPREMA:s filosofi att sträva efter att skapa en trivsam arbetsplats där personlig utveckling uppmuntras. Den starka känslan av samhörighet och ambitionen att lansera högkvalitativa produkter och tjänster på marknaden kommer utan tvekan att göra den nya basen till en stor framgång.