Expert på tätskikt och isolering vinner brons på BtoB Awards för svindlande rekryteringskampanj

 

Den 23 oktober tog SOPREMA emot bronspriset på BtoB Press & Communication Awards i kategorin “Best Use of Event”. Tätskiktsexperten tog tillsammans med sin digitala partner Only Humans emot priset under en pressbevakad ceremoni i Bryssel igår kväll inför andra välkända kandidater som Proximus, SBS Belgium och Telenet.

KRIGET OM TALANGERNA

Juryn lovordade SOPREMA för sin anmärkningsvärda rekryteringskampanj. Företaget sände dessutom också ut ett meddelande inom byggbranschen. SOPREMA valde att göra den här nytänkande kampanjen för att locka rätt tekniska profiler: “För att stärka vår marknadsledande ställning bygger vi en ny hållbar isoleringstillverkning och ett nytt distributionscenter i staden Tongeren (Belgien)”, förklarar Leo Hoekstra, VD SOPREMA Nordeuropa. “Vi är kända på marknaden för att vara annorlunda. För att rekrytera rätt personer, med SOPREMA DNA, skapade vår marknadsavdelning detta fantastiska eventkoncept i samarbete med Only Humans. Därför är vi såklart väldigt stolta när vi får det här priset. ”

ANSTÄLLNINGSINTERVJUER PÅ 50-METERS HÖJD

I somras lanserade företaget rekryteringskampanjen med en uppseendeväckande händelse: en verklig arbetsdag på 50 meters höjd i Tongerens historiska centrum. Sökande, kollegor och rekryterare genomförde arbetsintervjuerna i en byggnadskran högt uppe i luften.

VILL DU VARA MED?

Ambior, SOPREMAS nya plats i Tongeren, söker fortfarande efter nya talanger (produktionschefer, mångkunniga operatörer, mekaniker). Skicka in en ansökan till ambior@soprema.be eller www.ambior.be. SOPREMA utvecklade ett särskilt PEAK-program som innebar en expedition till Mount Everest för Ambior-teamet. Efter ett intensivt träningsprogram utomlands kommer teamet att vara redo för att starta igång en ny fabrik med ett konstant produktionsflöde. En unik yrkeserfarenhet och ett perfekt exempel på ett framgångsrikt samskapande.