Fika med Barbara: ”mamma” till Soprema AB och gift med Antoine

Lär känna Barbara genom att läsa intervjun nedan.

 

Vilken är din relation till SOPREMA?

Det verkar som att många SOPREMA anställda ser mig som en liten ”mamma” till dem, och jag accepterar gladeligen denna vacka titel, då jag med glädje försöker hjälpa till när jag kan. I Sverige lever jag bokstavligen med Soprema: jag är gift med Antoine och Antoine arbetade redan sedan många år för Soprema när vi träffades. Jag gjorde Antoine sällskap i Sverige i slutet av 2012 på det första kontoret i Sverige, i Älvsjö, och jag följde självklart med söderut till Helsingborg när kontoret flyttade dit.

Vad hittar du på om dagarna?

Mina dagar är för det mesta i tid med Antoines schema. Till exempel beror middagstiden på när kontoret stängs, och det finns ofta en resväska som bara kan stängas för en oplanerad resa. Men så snart jag kan flyr jag för att njuta av havet och gå vackra promenader här runt Helsingborg. I Stockholm är det kulturbesök som lockar mig mest, eller så njuter jag av den vackra skärgården, eller åker skridskor.

Vad tycker du om de anställda hos SOPREMA AB?

De är alla i mina barns åldrar, eller ännu yngre! När jag är nära kontoret missar jag aldrig ett besök, de hälsar mig alltid med ett leende, även när det är stressigt. Och när stressen minskar lite och de hittar en mer normal rytm, då delar jag med glädje en fika med dem. Även om jag känner dem alla väl är det mest med tjejerna jag pratar. Det är charmiga tjejer som alltid är tillgängliga för Sopremas kunder, och för vilka de ibland gör mirakel.

Trivs du i Sverige?

Sverige har potential när det kommer till turist-, kultur- eller gastronomiska upptäckter. Det finns så många saker att upptäcka i Sverige: de vackra vita stränderna vid Skanör, de vilda och klippiga stränderna längre norrut, de många öarna som bildar Stockholms skärgård som jag upptäcker med båt, mångfalden av naturparker, de imponerande klipporna, det ”hisnande” landskapet, de traditonella festivalerna med sin egen gastronomi… Allt, jag gillar allt i Sverige! Så ja, jag älskar att bo i Sverige, på land eller på havet!

Och slutligen, vilket är ditt favoritkaffe?

Den första koppen för dagen, den som Antoine förbereder för mig på morgonen när han är hemma: Douwe Egberts black, stark och söt…