Fika med Eva Arvidsson: Finance Manager på SOPREMA.

Lär känna Eva genom att läsa intervjun nedan.

 

Hur länge har du arbetat på SOPREMA och varför valde du det företaget?

Jag började på SOPREMA i oktober 2017. Jag valde detta företag då jag fann det utmanande att vara i ett företag som är i ett så expansivt skede. Jag tror det finns stora utvecklingsmöjligheter för medarbetarna här och det är intressant och spännande att följa. SOPREMA har en stark ägarfamilj med mångårig erfarenhet inom branchen och utvecklas ständigt inom nya områden.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Dagarna ser väldigt olika ut. Jag brukar börja dagarna med att ta hand om arbete av mer löpande karaktär, betalningar, fakturor mm. Därefter styrs mitt arbete av vad som kommer in i mejlen, vilken period i månaden det är osv. Man får snabbt “byta hatt” då det kan vara allt från personalfrågor, finansfrågor, påminnelsehantering, lönehantering, bokslut mm.

Vad tycker du bäst om med ditt jobb?

Variationen och att ständigt utvecklas, att arbeta med stort eget ansvar inom bolaget och samtidigt känna tryggheten i att vara en del av ett större bolag.

Vad var ditt första intryck av dina närmsta SOPREMA-kollegor och företaget i sin helhet?

På huvudkontoret i Helsingborg är vi enbart 3 anställda (snart 4) som är på plats hela tiden, så det är viktigt att man trivs ihop och redan första dagen kände jag mig välkommen här. Vi samarbetar mycket bra och har kul tillsammans.

Vilka områden skulle du vilja utveckla professionellt?

Bättre utnyttjande av våra koncernsystem med anpassning för varje lands unika krav på ekonomistyrningen. Policys inom personalområdet som är anpassade för varje enskilt land.

Vad gör dig så unik för SOPREMA?

Oj, svårt att svara på. Jag tror mig vara skicklig på att se helheten och inte fastna för mycket i detaljer. Jag är nog ganska bra på att “byta hatt” mellan olika länder och arbetsuppgifter för stunden. Den erfarenhet jag bär med mig av både ekonomi och personalarbete är vad som behövs på denna tjänsten och som många gånger ligger på olika tjänster.

Och sist men inte minst, vilket är ditt favoritkaffe?

Zoegas Skånerost så klart!