Fika med Magnus: Area Sales Manager Väst på SOPREMA.

Lär känna Magnus genom att läsa intervjun nedan.

 

Hur länge har du arbetat på SOPREMA och varför valde du det företaget?

Jag har jobbat på Soprema sedan april 2018 så ett och ett halvt år ungefär. Anledningen att jag ville komma till Soprema är flera. Jag gillar branschen som vi verkar i och jag känner att med min tidigare erfarenhet fanns möjligheten till att göra någor bra. Tycker även att det är intressant och utmanande att arbeta i ett internationellt bolag med en så stor produktportfölj som vi har, det gör att jag hela tiden känner mig utmanad vilket är viktigt för mig. Sedan är det privata ägandet av företaget en enorm fördel som jag ser det.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Den typiska arbetsdagen finns inte riktigt i min roll, men grunden i mitt arbete är kundkontakter, sedan kan det se väldigt olika ut. En stor del av min tid befinner jag mig ”ute på vägarna”. Då kan det handla om att besöka arbetsplatser för att ge teknisk support, att vara behjälplig i projektering och ge förslag på olika systemlösningar eller helt enkelt vara ett bollplank för våra kunder. Mycket arbete sker även via telefon såklart och datorn är även ett självklart arbetsredskap med ritningar, mail etc… Jag försöker även prioritera att vara närvarande på våra kontor i Stockholm och Helsingborg.

Vad tycker du bäst om med ditt jobb?

Roligast tycker jag kontakten med våra kunder och partners är. Det är givande och positivt att lösa olika problemställningar tillsammans. Sedan är det som jag nämnt tidigare givande att arbeta i en organisation där jag har stor möjlighet att påverka både min egen och företagets framtid.

Vad var ditt första intryck av dina närmsta SOPREMA-kollegor och företaget i sin helhet?

Mycket positivt. Vi har bra människor i organisationen med olika kunskapsbanker och erfarenhet vilket jag tror är viktigt i processen att bygga vår framgång. Vi är en ganska ung organisation i Sverige med mycket utveckling framför oss och då är det viktigt med en positiv attityd och en vilja att ständigt förbättra sig vilket jag tycker genomsyrar vår organisation och mina kollegor. Just känslan av att kunna göra skillnad i att bygga vår verksamhet för framtiden är väldigt givande och framtiden för SOPREMA AB ser väldigt ljus ut i min mening.

Vilka områden skulle du vilja utveckla professionellt?

Jag skulle vilja utveckla mina ledaregenskaper, där tror jag att jag har mycket att ge i framtiden för SOPREMA AB. Sedan handlar ju väldigt mycket om att skaffa sig erfarenhet av verkligheten för att uveckla våra produkter och vilka andra produkter inom SOPREMA-världen som kan ge våra entreprenörer fler verktyg att arbeta med.

Vad gör dig så unik för SOPREMA?

Jag skulle säga min erfarenhet och vilja att alltid lära mig nya saker och ta mig an nya utmaningar. Jag kommer ju från Projektledning inom Byggsektorn och har en ganska klar bild av verkligheten för våra kunder och vilka behov man har som entreprenör när det gäller samarbete med sina leverantörer. Sedan försöker jag hela tiden se människan bakom titlar och arbetsbeskrivningar och har ett genuint intresse i människor.

Och sist men inte minst, vilket är ditt favoritkaffe?

Det godaste kaffet jag vet är nypressat kaffe på morgonen, lukten som sprider sig i köket hemma är underbar. För tillfället kör vi Zoega´s Presso vilket är super! Sedan tackar jag aldrig nej till en riktig espresso.