SOPREMA har fått märkningen Solar Impulse Efficient Solutions för Pavatex & Sopraloop

solar impulse soprema

 

Av allt avfall som ligger på sopberget utgörs 30 % av bygg- och rivningsavfall. Det är just därför det är så viktigt att investera i hållbara byggnadsmaterial.

Pavatex en hållbar isoleringslösning

Som tillverkare av tätskikts- och isoleringslösningar är vi medvetna om att vi kan göra skillnad. Därför valde vi för några år sedan att lägga till Pavatex i vårt sortiment. Pavatex består till 100 % av naturlig träfiberisolering och har en ekologiskt hållbar profil som gör produkten till en perfekt isoleringslösning för dagens cirkulära byggande. Pavatex är ett bevis på att byggnation och hållbarhet kan gå hand i hand. SOPREMA fortsätter att fokusera på forskning och utveckling som kan göra skillnad för framtidens byggen.

Efficient Solutions-märkningen från Solar Impulse Foundation

Det finns en vanlig missuppfattning om att ekologisk hållbarhet skulle vara alltför dyrt och för att reda upp det här missförståndet har Solar Impulse Foundation etablerat en märkning som visar att det är möjligt att förena budget och ekologisk hållbarhet. Solar Impulse Foundation vill öka kunskapen om att gröna lösningar inte behöver vara dyra, utan att de skapar en möjlighet för ekonomisk tillväxt och framtidsorienterade besparingar.

Vi kan med stolthet meddela att vi inte bara fått Efficient Solutions-märkningen för Pavatex-sortimentet utan också för Sopraloop – vår återvinningsanläggning där PET-flaskor granuleras till råmaterial som sedan används till PUR-isolering.

SOPREMA Group ser den här märkningen som en klapp på axeln, men vi vill naturligtvis fortsätta fokusera på smarta lösningar för ett ekologiskt hållbart byggande.