Hur Wicote övervann svåra väderförhållanden och en snäv tidsplan

Prev Next

 

På SOPREMA blir vi alltid glada när våra kunder hör av sig och berättar om vilka utmaningar de måste hantera och vilka fantastiska projekt de genomför med hjälp av våra lösningar. Till exempel ett nybyggt flervåningshus med 64 lägenheter och garage som vår svenska kund Wicote gjorde vattentätt under långt ifrån idealiska arbetsförhållanden med en snäv tidsplan och extremt väder. Läs vidare för att se hur de trots detta genomförde denna uppgift med glans!

EXTREMT VÄDER

När Wicote kom till platsen visade sig arbetet vara allt annat än enkelt. Teamet fick hantera skyfall, stormar, snö på vintern och en tryckande värmebölja på sommaren. “De sista dagarna innan semestern svetsade vi SOPREMA Civilrock C3. Eftersom det var så varmt blev allt väldigt klibbigt. Våra skor fastnade i primern och våderna fastnade i varandra när vi riktade in dem”, förklarar en av taktäckarna.

SMART TÄTNING

Wicote gjorde fasaden vattentät genom att applicera en blandning av Alsan Quadro och EPDM-material på 56 balkonger (tre olika terrasser tätades tillfälligt med SOPREMA Flam 25 tills väggarna var färdiga). Teamet applicerade sedan ett dubbelt lager cellglasisolering som de gjorde vattentätt med ett lager av Soprarock TF och ett lager av Sopralene MF 5500.

“Vi tätade också alla betongfogar på markplan med SOPREMA Alsan Flashing Quadro som en tillfällig lösning. När vi slutligen kunde applicera SOPREMA Civilrock C3 på betongdäcket visade det sig att vår tillfälliga lösning var bättre än förväntat, trots att vi inte använt fleece och endast lagt på ett lager. Vi borstade helt enkelt av dammet och satte igång. Det besparade oss massor av tid jämfört med att först applicera primer och sedan en bitumenprodukt”, tillägger en i teamet.

PÅLITLIGA MATERIAL ÄR ETT MÅSTE

En byggarbetsplats är alltid full av överraskningar. Den största utmaningen Wicote stod inför var att hantera den strikta tidsplaneringen. “Det dyker alltid upp saker under arbetet. Ett hål i betongen som måste lagas och som sedan måste härda i minst en dag, byggnadsställningar som står i vägen, väggar som innehåller brännbar frigolit… Tack och lov behöver vi inte oroa oss över kvaliteten på materialen som vi använder.”