Är det dags att renovera balkongen, altanen eller verandan?

 

En altan, balkong eller veranda kan tillföra stort värde till en villa eller ett flerbostadshus. Men det händer ofta att dessa utrymmen kräver en grundlig renovering. Det kan finnas flera olika anledningar till en sådan renovering. Som tur är erbjuder SOPREMA en lämplig lösning för varje problem. Upptäck ALSAN, vårt omfattande sortiment av flytande tätskikt, som gör att renoveringen går snabbt så att de boende kan njuta av altanen eller balkongen utan ett längre avbrott.

EFTERISOLERING AV DIN ALTAN, BALKONG ELLER VERANDA

Saknar din altan, balkong eller veranda optimal isolering med rätt material? Då finns det risk för att du förlorar upp till 25 % energi via golvplattan. Som tur är kan man undvika köldbryggor med ordentlig efterisolering. Om du väljer högkvalitativ isolering för din altan, balkong eller veranda förbättrar du dessutom byggnadens akustiska egenskaper: två flugor i en smäll! Synergin mellan tätskikt och isolering är mycket viktig. Din balkong eller altan är ständigt utsatt för väderförändringar och måste tåla alla temperaturer. Kombinationen av ett flytande tätskiktssystem med PIR/PUR-isolering eller XPS bidrar även till att ytan bättre tål att beträdas och belastas. Väljer du ett ALSAN-system? Då blir underlaget snabbt torrt och bostaden snabbt tillgänglig via verandan.

ANPASSA FÖR BÄTTRE TILLGÄNGLIGHET

Människor blir allt äldre och lever självständigt allt längre. För att göra eget boende möjligt för seniorer måste bostaden ofta anpassas. Då är det viktigt att inte glömma bort altanen eller balkongen. Ofta finns en liten nivåskillnad mellan balkonggolvet och innergolvet. Denna lilla tröskel kan leda till farliga situationer eller till att äldre personer inte kan använda sin altan eller balkong. Tveka därför inte att anpassa altanen så att den blir lättillgänglig. En möjlighet är att höja altangolvet för att minska nivåskillnaden och fallrisken.

En tryckbeständig, lätt isoleringsskiva och tryckfördelningsplatta läggs ovanpå det befintliga golvet. Ovanpå det appliceras ett flytande ALSAN-hartssystem. Detta system minskar inte bara nivåskillnader, det är också ljuddämpande.

Utöver ALSAN-systemet erbjuder SOPREMA även lösningar med bitumenbaserade membran i kombination med plattor och stöddynor för att anpassa din altan, balkong eller veranda.

HÅLLBART SKYDD

Det är alltid bättre att förebygga än att bota. Därför är ett flytande tätskikt bäst för nybyggen. Du kommer så småningom att gynnas av alla fördelar.

  • Du får skydd mot belastning orsakad av termiska chocker, möbler och underhåll.

  • Denna lösning uppfyller kraven för isolering, brandsäkerhet, kemisk resistens och mekanisk belastning.

  • Betong skyddas på ett hållbart sätt, vilket ökar livslängden hos underliggande lager.

  • Det är lämpligt för tätning av anslutningspunkter, till exempel skarvar mellan golv och fasad.

  • Resultatet är lättskött.

  • Det finns olika ytbeläggningar i RAL-färger och med olika mönster att välja mellan.

SINNESRO MED ALSAN

Söker du rätt flytande tätskikt för din altan, balkong eller veranda? Vår praktiska urvalsguide kan hjälpa dig. SOPREMA erbjuder inte bara flytande tätskikt, utan även omfattande stöd och rådgivning om bearbetningen av alla material.

Är du intresserad av ALSAN-produkterna? Vi hjälper dig gärna med rådgivning som inte medför några förpliktelser, vägledning i dina projekt och till och med utbildningar. Kontakta oss och njut av vår utmärkta service och våra garantier.