DuO HIGH TECH: ett synnerligen innovativt tätskikt

DuO HIGH TECH: ett innovativt tätskikt

 

Tätskiktet DuO HIGH TECH är sedan länge ett känt begrepp inom tätskiktsvärlden. Detta bitumenbaserade tätskikt är så mycket mer än ett genomsnittligt byggmaterial. Nu när De Boer ingår i SOPREMA NV är vi stolta över att DuO HIGH TECH ingår i vårt sortiment. Här kan du läsa mer om detta innovativa tätskiktsmembran.

Vad gör DuO HIGH TECH så speciellt?

Vad skiljer DuO HIGH TECH från andra tätskikt? Produkten har en unik uppbyggnad av superstarka skikt. Ovansidan är en plastomerbeläggning av TPO, behandlad med en optimal invalsad färgad skiffer-, granulat- eller sandblandning. Undersidan består av en elastomerbeläggning av SBS. Kompositarmeringen av 180 g/m² polyester och glasscrim kombinerar styrka med stabilitet. Den fria kanten är dessutom försedd med SBS-modifierad bitumen så att man enkelt åstadkommer en perfekt sömanslutning. Denna innovativa kombination ger ett mjukt tätskiktsmembran med dubbel armering och en dubbel polymerbitumenbeläggning. Dessutom innehåller produkten brandhämmande tillsatser.

Vilka egenskaper har en DuO HT-rulle?

Tack vare den speciella sammansättningen är DuO HIGH TECH ytterst hållbart. Tätskiktet har en livslängd på upp till 35 år och kan beträdas. Produkten är dessutom uv-beständig och har ett stort mekaniskt motstånd. Tack vare det nedre SBS-skiktet är tätskiktet ytterst elastiskt och har en mycket god vidhäftningsförmåga. Den dubbla armeringen är stark och går inte sönder samtidigt som glasscrim, som är integrerat i armeringen, ger en god termisk stabilitet.

Hur väljer man rätt DuO-produkt?

I det omfattande DuO HT-sortimentet finns något för alla tillämpningar:

 

  • Standardrullarna med DuO HIGH TECH svetsas på underlaget. 
  • Om du mekaniskt vill sätta fast ett övre skikt på platta tak rekommenderar vi DuO HT 4 AGR/F C180 FC MECANO som ett enkelt tätskikt.
  • Om du vill renovera ett befintligt bitumenbaserat tätskikt genom att direkt delvis svetsa ett övre skikt ovanpå rekommenderar vi tätskiktet DuO HIGH TECH 4 AGR/F C180 AERO FC.
  • Om du vill limma fast ett övre skikt met flytande PU-lim på ett platt tak rekommenderas DuO HT 4 AGR/PP C180 FC som ett enkelt tätskikt.
  • DuO HIGH TECH 4 CRW/F C180 FC är ett perfekt, reflekterande övre skikt för platta tak. 
  • Slutligen har vi ett rotbeständigt övre skikt som passar för gröna platta tak: DuO HIGH TECH 4 WGG/F C180 FC LANDSCAPE.

Har du frågor om DuO HT-tätskikten? Tveka då inte att kontakta våra produktspecialister. De berättar gärna mer om våra innovativa membran, helt utan förpliktelser.