Hur skyddar du taket mot sommarvärmen? Med naturlig isolering – naturligtvis!

 

Besväras du av höga temperaturer inomhus under de varma sommarmånaderna? Är det så illa att du inte kan sova på grund av värmen? Ett bra sätt att lösa detta problem är att investera i högkvalitativ isolering av taket. Men vilket isoleringsmaterial ska du välja? Vi beskriver fördelarna med naturlig träfiberisolering. Så kan du njuta av en härligt sval inomhusmiljö på sommaren.

Bekämpa värmen med naturlig isolering

Naturlig isolering från PAVATEX tillverkas av träflis från sågverk. Träfiber är inte bara ytterst miljövänligt utan erbjuder även god värmeisolering. Träfiber har nämligen en mycket god värmelagringsförmåga. Det medför att isoleringslagret under taket tar upp all värme under dagen. Värmen avges sedan mycket långsamt när det svalnar ute. Därför är träfiberisolering lämpligt för till exempel isolering av vindsrum eller rum precis under taknocken.

Andra fördelar med träfiberisolering

Du kommer direkt att märka de värmeisolerande egenskaperna hos PAVATEX på sommaren, men materialet erbjuder fördelar även under resten av året. Du kan till exempel använda det för ljudisolering av inner- och ytterväggar. Dessutom är denna typ av isolering ytterst hållbar eftersom materialet alltid tillverkas av träfiber från ansvarsfull avverkning. Allt trä bearbetas på ett ansvarsfullt sätt utan tillsats av kemikalier. Dina ögon och slemhinnor blir därför inte irriterade när du arbetar med detta material.

Vill du veta mer om PAVATEX? Vi besvarar gärna dina frågor