Isolering för ekohus: välj ett slutet materialkretslopp

Isolering för ekohus

 

Hållbarhet är ett högaktuellt ämne, inte minst när det gäller bostäder. Ekohus, till exempel med träkonstruktion, ökar i popularitet. Funderar du på att renovera huset på ett hållbart sätt, eller tänker du bygga ett helt nytt ekologiskt hus? Då rekommenderar vi att du väljer material med ett cirkulärt kretslopp. Och du behöver inte kompromissa med komforten. Tvärtom!

Ett ekohus kräver högkvalitativ isolering

Ekohus förknippas med energibesparing. En bostad är inte hållbar utan en eller flera förnybara energikällor. Och de lösningarna blir endast lönsamma om bostaden är välisolerad, annars försvinner den gröna värmen. Därför är det viktigt att välja ett lämpligt isoleringsmaterial till ett ekohus. Materialet måste ha ett bra lambdavärde och dessutom kunna återgå till materialkretsloppet när dess livslängd är slut. 

PAVATEX: vagga till vagga

PAVATEX erbjuder utmärkt värmeisolering och är tillverkat av ett 100 % återvinningsbart material. Råmaterialet till denna träfiberisolering utgörs av produktionsavfall. Träflisen är nämligen restavfall från sågverk. Om din bostad någon gång i framtiden kommer att rivas eller byggas om kan isoleringsmaterialet återanvändas som råmaterial i nya skivor. Denna vagga-till-vagga-princip är central i PAVATEX by SOPREMA, ett sortiment av helt naturlig isolering. 

Öka komforten

Utöver hållbarhet erbjuder PAVATEX även andra fördelar. Materialet är inte bara miljövänligt utan också bra för din hälsa. Vid hantering ger det ingen irritation i ögon, hud eller slemhinnor. Dessutom reglerar skivorna fukten i bostaden. Ohälsosamt mögel har därför ingen chans och inomhusklimatet blir behagligt. PAVATEX erbjuder inte bara värmeisolering utan tar även bort störande omgivningsljud. Det finns alltså många anledningar till varför du ska välja denna hållbara produkt till ett ekohus!

Vill du ha mer information om PAVATEX-träfiberisolering? Kontakta oss så besvarar vi alla dina frågor, utan att du är förpliktigad till något.