Självhäftande takbeläggning – en enkel metod

 

Som professionell takläggare har du säkert en egen arbetsmetod och använder du förmodligen material som du är van vid. Men har du någon gång övervägt att använda självhäftande takbeläggning? Vi vill gärna berätta om fördelarna med denna enkla, smarta lösning.

Självhäftande tätskikt gör det enkelt

I vårt sortiment hittar du både ytskikt och underlag i självhäftande varianter. Det går snabbt och effektivt att applicera rullarna. Du rullar helt enkelt ut materialet utan att använda brännare, kallim eller varmasfalt. Folien avlägsnas enkelt så att membranet kan appliceras snabbt. Efter appliceringen behöver du endast trycka ordentligt och gå över kanterna med en kantroller. I många fall är överlappningen halvt självhäftande, och måste den yttersta kanten svetsas. Till exempel med varmluft.

Den självhäftande takbeläggningen fäster automatiskt isoleringen. Sopralene Stick Venti FF är den perfekta produkten i vårt sortiment. Tänk dock på att vissa typer av isolering inte lämpar sig för denna tillämpning. Kontakta din säljare för att se vilka tillämpningar som är godkända för produkten.

Det krävs avsevärt mindre arbetstid för att applicera materialet och arbetet går snabbare. Hos SOPREMA hittar du lämpliga självhäftande rullar för renovering och nybyggen. Alla dessa rullar har en hög elasticitet så att vidhäftningsförmågan bevaras.

Arbeta utan låga

På platser med hög brandrisk kan det vara förbjudet att arbeta med öppen låga. Ett exempel är inom den kemiska industrin. Då är ett självhäftande system en lämplig lösning. Med detta material kan du hädanefter genomföra denna typ av projekt.

Undvik blåsbildning

En annan fördel med vissa självhäftande underlag är den gynnsamma ångtryckfördelningen. Detta anges av klisterränderna på tätskiktet. De ger perfekt vidhäftning på isoleringsskivorna och ser till att eventuellt ångtryck kan sprida sig över takytan så att blåsbildning undviks. Detta minskar även risken för att isoleringen skadas vid svetsning.

Vill du själv uppleva fördelarna med självhäftande takbeläggning? Gå då en av våra utbildningar på utbildningscentret CLUB EXPERT och lär dig hur du arbetar med detta material. Registrera dig på vår webbplats.