Ska du bygga ett nära-nollenergihus? Inte utan rätt värmeisolering

 

Från och med 2021 måste alla nybyggda hus vara nära-nollenergibyggnader (nZEB). Även om denna nya regel ännu inte tätt i kraft bygger många företag och personer redan enligt de strikta nZEB-energistandarderna. Därför är det mycket viktigt att välja rätt värmeisolering för taket. Upptäck allt du behöver veta!

Vad betyder “nära-nollenergi”?

Om tre år blir nZEB-reglerna normen för nya byggnader i Europa. nZEB kräver väldigt lite energi för uppvärmning, ventilation, kylning och varmvatten. Den huvudsakliga energimängden som dessa byggnader behöver kommer från gröna källor. Ett nZEB-hem eller -lägenhet måste ha en E-nivå som är lägre eller lika med E30, medan nZEB-skolor och -kontor måste ha en E-nivå som är lägre eller lika med E40.

Värmeisolering: nyckeln till nZEB

För att uppfylla kraven för påett nära-nollenergihem krävs förstklassig isolering. Det gäller fönster, dörrar och ytterväggar, men framför allt taket. Visste du att så mycket som 30 procent av värmen försvinner genom taket? Som tur är finns det många förstklassiga isoleringslösningar för både lutande och platta tak på marknaden idag. För platta tak är SOPREMAS isoleringsskivor NEOSTIR 029 ett utmärkt val. För lutande tak passar de lätta isoleringsskivorna Efisarking perfekt. Kontakta oss redan nu för att få mer information om de här produkterna.

SOPREMA lägger ribban högt

SOPREMA satsar fullt ut på hållbarhet. Därför har vi bestämt oss för att vårt nya utbildnings- och kunskapscenter i Grobbendonk, Belgien, ska vare en nära-nollenergibyggnad. Centret är ritat av Asymmetric Architectes Associés med hjälp av energikonsult Geert De Bruyn och uppfyller alla nZEB-krav – att taket dessutom är ett välvt, grönt tak flyttar upp ribban till en helt ny höjd.

Letar du efter rätt värmeisolering för nästa projekt? Våra experter hjälper dig gärna.