Tilläggsisolering av fasader: uppenbara fördelar

 

Effektiv isolering är inte bara ett måste för nya byggnader utan även för befintliga bostäder. Isolering av ytterväggarna är särskilt viktig. En intressant möjlighet är att tilläggisolera skalmurar. Vi förklarar mer!

Vikten av skalmursisolering

Många befintliga bostäder har bristfällig isolering och uppfyller inte befintliga – och framtida – krav pa energistandard. Förr eller senare krävs en renovering. Exempelvis säger den flamländska energiplanen att alla som från 2021 köper eller ärver en bostad där kraven på de senaste energistandarderna uppfylls är skyldiga att isolera bostaden inom fem år. En möjlig lösning är väggisolering. Har du nyligen köpt ett renoveringsobjekt? Vänta inte för länge med att isolera.

Tilläggsisolering av skalmurar

Att välja skalmursisolering vid en renovering medför många fördelar:

  • Oftast har investeringen betalat sig själv inom några år eftersom energiförbrukningen minskar.
  • Skalmursisolering kan ofta installeras inom en till två dagar.
  • Du får ett behagligare inomhusklimat: på sommaren är det svalt och på vintern stannar värmen kvar i bostaden.
  • Isoleringsarbetet orsakar ingen större olägenhet (inget behöver rivas).
  • Om du väljer isolering längs insidan förändras inte fasadens utseende och om du väljer isolering längs utsidan förlorar du inget utrymme inomhus.

Välj rätt produkt

I SOPREMAS sortiment hittar du produkter för isolering av utsidan av skalmuren.

Ett exempel är EFIGREEN ITE, en termisk isoleringsskiva som består av styv cellplast av polyisocyanurat (PIR). Dessa skivor är på båda sidor belagda med 50 μm räfflad aluminiumfolie, vilket medför att materialet har en högre brandklass. EFIGREEN ITE kan läggas i en eller två lager och täckas med bland annat fasadplattor, skiffer, trä och Rockpanel.

Vill du ha mer information om tilläggisolering av skalmurar? Låt en expert hjälpa dig. Ta gärna kontakt med oss!