Vad ska man använda för tätskikt till ett platt tak? TPO så klart!

lägga TPO på platt tak

 

Letar du efter ett lämpligt material för att täta ditt platta tak? Då ska du överväga TPO. Detta innovativa material erbjuder många fördelar och är därför mycket populärt som tätskikt, till exempel i stora industriella projekt. Vill du själv uppleva hur användarvänligt detta syntetiska tätskikt är? I den här artikeln sammanställer vi allt du behöver veta.

Vad är TPO?

TPO står för “termoplastisk olefin”. Det är ett elastiskt syntetiskt material som framför allt används för att täta platta tak men även är lämpligt för bearbetning på takdetaljer. TPO är jämförbart med andra syntetiska taktäckningsmaterial men har en helt annan struktur. Materialet har därför andra egenskaper och fler fördelar. Hos SOPREMA finns TPO i både antracitgrått och vitt samt i olika tjocklekar.

Vilka fördelar har TPO?

TPO erbjuder fantastiska fördelar. Materialet är ytterst elastiskt och förblir så under lång tid. Eftersom TPO inte avger kemikalier är det lämpligt för gröna tak. Det är dessutom rotbeständigt!

TPO är ett utmärkt underlag för solpaneler eftersom det inte innehåller mjukgörare som kan angripa panelerna. Därför kan materialet även användas till tak med vattenuppsamling och är ytterst lämpligt för vattenbuffring.

TPO är ett säkert material att arbeta med. Det frigörs inga skadliga ämnen och materialet kan kombineras med de flesta värmeisoleringsmaterialen. Och den största fördelen: tack vare den långa livslängden håller ditt tak i 30 till 40 år!

Hur lägger man TPO?

TPO kan läggas på olika sätt. Det kan läggas på plats med mekaniska förankringar, vidhäftning eller löst liggande med ballast. SOPREMA har rätt produkt för varje metod. 

Vill du lära dig arbeta med TPO? Registrera dig för en av våra utbildningar på Club Expert, SOPREMA:s utbildningscenter.