Varför skalmursisolering i nybyggen alltid lönar sig

 

För att uppfylla befintliga och framtida krav i energistandarder för nybyggda hus krävs högkvalitativ isolering. Det gäller tak, fönster och dörrar men även ytterväggar. Skalmursisolering är ett intressant alternativ för privatpersoner. Vi ger en översikt över fördelarna!

Varför ska du välja skalmursisolering?

Du kan isolera ytterväggarna på ditt hus på olika sätt: på utsidan, insidan eller i luftspalten. Varför ska du välja det sistnämnda alternativet? Låt dig övertygas av dessa fördelar:

  • Skalmursisolering kan monteras enkelt och snabbt
  • Genom att isolera ytterväggarna via luftspalten förekommer du fukt- och mögelproblem.
  • Skalmursisolering är ljuddämpande och bidrar till optimal akustisk komfort.
  • Du kan få bidrag för skalmursisolering om du låter en certifierad hantverkare utföra arbetet.

Skalmursisolering i nybyggen: möjligheterna

Skalmursisolering är alltså ett enkelt och relativt billigt sätt att isolera ytterväggar. Därför är det numera en av de mest populära isoleringsmetoderna i belgiska Flandern. I nya byggnader används isoleringsskivor för att isoleringsskivor skalmurar.

I SOPREMAS sortiment hittar du ett antal produkter för skalmursisolering som alla har olika egenskaper:

  • Sopratherm Alu: hårda isoleringsskivor som består av PUR (polyuretan) och har en flerskiktsyta av aluminium på båda sidor. Dessa isoleringsskivor är snabba att installera tack vare not- och spontsystemet längs fyra sidor och markeringar som underlättar skärning.
  • XPS PM och XPS CW: termiska isoleringsskivor av XPS (extruderad polystyren). Dessa skivor erbjuder utmärkt värmemotstånd och är fukt- och rötbeständiga vilket ger optimal komfort i din bostad.

Vill du veta mer om skalmursisolering för nya byggnader? Låt en expert hjälpa dig. Ta gärna kontakt med oss!