Vilka är fördelarna med tätskiktssystem av modifierat SBS-bitumen?

 

VAD ÄR SBS?

Styren-butadien-styren (SBS) beskriver en familj av syntetiskt harts som kommer från från styren och butadien. SBS är en termoplastisk elastomer som har en utmärkt slitstyrka och åldringsstabilitet vid blandning med bitumen, vilket gör den till den perfekta bitumenmodifieraren för att uppnå flexibilitet vid kyla och elastiska egenskaper. Detta material har förmågan att behålla formen efter att ha sträckts, och används bland annat i stor utsträckning som modifierat bitumentätskikt för taktäckning, tätningsmedel och gångbaneunderlag.

10 FÖRDELAR MED TAKPAPP AV MODIFIERAD SBS-BITUMEN

1. Kompatibilitet med alla typer av platta takbeläggningar men kan även användas som tätskikt för parkeringsdäck, brodäck, gröna tak etc.

2. Motstånd mot de mest extrema väderförhållandena som höga och låga temperaturer, regn, snö, is och töprocess.

3. Livslängden för bitumenbaserad SBS-takpapp är anmärkningsvärd, även efter åldrande behåller den sin flexibilitet och elasticitet, vilket gör den till en idealisk för platta tak.

4. Dimensionell stabilitet får man med en högkvalitativ SBS-bitumenblandning tillsammans med en högpresterande förstärkning, vilket gör att tätskiktssystemet kan rymma konstruktionens rörelser.

5. Installationen är enkel och kan uppnås genom olika metoder. fackla-applicerad, mekaniskt fixerad eller limmad, beroende på specifikationen och lämpligheten.

6. Säkerhet och trygghet för kunderna uppnås genom installation av ett robust, flerskiktigt, fibertäkt tätskiktssystem av modifierat SBS-bitumen.

7. Hög motståndskraft mot mekanisk skada och punktering i jämförelse med alternativa beläggningar för platta tak. Extremt motståndskraftiga varianter finns tillgängliga beroende på vilka krav som ställs på ytan.

8. Utmärkt vidhäftning mot underlaget på en platt takinstallation (påvisat under tester)

9. Kvalitetskontrollen ökar vid installation av fabriksframställda rullar av modifierat SBS-bitumen.

10. I de flesta fall, när ett bituminöst platt taksystem når slutet av dess livslängd, kan ett överlag av ett skikt installeras över det översta av det befintliga systemet för att förlänga tätskiktssystemets livslängd.

SOPREMA har tillverkat bitumenbaserade tätskikt i över 100 år. Dagens tätskikt som tillverkats för platta takkonstruktioner har mycket god prestanda vad gäller styrka, tillförlitlighet och livslängd. Förutom de överlägsna fysiska egenskaperna har den nya tekniken och takdukarnas ytbehandlingar gjort att tätskikten från SOPREMA passar alla arkitektoniska former.