Förläng balkongens livslängd med ett hållbart skydd

Balkonger, altaner och verandor måste tåla en hel del. De utsätts ständigt för olika yttre faktorer: väderpåverkan, fukt, underhållsprodukter, tung belastning, osv. Men det finns möjlighet att förlänga livslängden för din balkong. Genom att använda flytande PMMA-tätskikt från ALSAN när du bygger nytt eller renoverar kan du njuta längre av din balkong, altan eller veranda.

Balkongens hållbarhet

Balkonger skadas bland annat av inträngande vatten. Med ALSAN erbjuder SOPREMA en lösning för hållbar konservering av betong. Detta sortiment omfattar både PMMA- och PU-konsthartssystem för olika användningsområden. PMMA-produkter är 2-komponentsprodukter baserade på polymetylmetakrylat. Denna produkt förlänger avsevärt livslängden hos balkongens underliggande konstruktion. Materialet uppfyller alla krav inom säkerhet, isolering, brandpåverkan, kemisk resistens och mekanisk belastning. PMMA är dessutom lämpligt för tätning av köldbryggor.

Enkelt underhåll

En balkong ska man kunna njuta av utan att den kräver för mycket underhåll. ALSAN-produkter är som tur är enkla att underhålla. Flytande harts bildar en yta utan skarvar. Den är enkel att rengöra. Det tar inte lång tid att installera denna typ av yta. PMMA appliceras snabbt och torkar meddetsamma. På så sätt kan de boende använda balkongen utan att behöva vänta för länge.

Ett estetiskt val

Utöver den utmärkta funktionen är ALSAN-produkterna estetiskt tilltalande. Det är viktigt eftersom balkonger är en del av byggnadens utseende. Boende kan njuta av en stilren balkong tack vare flytande harts som appliceras utan skarvar i nästan alla RAL-färger och olika mönster. Arkitekten har ett stort urval av möjligheter som är både estetiskt tilltalande och praktiska. Välj till exempel en yta med halkskydd för extra säkerhet. Vill du förlänga balkongens livslängd? Kontakta oss för mer information om flytande ALSAN-tätskikt.