Allt om de senaste teknikerna för restaurering av gamla byggnadsverk och monument

 

Att renovera gamla monument och byggnadsverk är ingen enkel uppgift. Det är en utmaning att behandla byggnadsverkets autenticitet med respekt. Det krävs ingående kunskaper om teknik och användning av rätt material. Vi berättar allt om de senaste teknikerna för restaurering av gamla byggnadsverk och monument.

Restaurering av gamla byggnadsverk och monument

Att restaurera ett monument är ett svårt uppdrag, men det går att genomföra framgångsrikt med hjälp av flytande konstharts. Detta material erbjuder en bra balans mellan innovation och bevarande av byggnadsverkets autentiska karaktär. Med ALSAN-produkter blir även de svåraste formerna perfekt vattentäta.  På så sätt kan monumentet eller byggnadsverket återställas kvalitativt utan att dess rika historia tar skada. ALSAN är inte bara lämpligt för renovering av gamla byggnadsverk, utan även för nybyggen!

Fördelarna med ALSAN

Med ALSAN får du ett slitstarkt tätskikt av hög kvalitet. Det finns olika uppbyggnadsmöjligheter för både horisontella och vertikala tillämpningar. Dessutom finns ett omfattande utbud av ytbehandlingar och färger. Söker du inspiration? Många välkända byggnader har renoverats med ALSAN. Det flytande tätskiktet har till exempel använts vid renoveringen av fontänerna på Mont des Arts och Théâtre Royal du Parc i Bryssel, Six Hills House i Stevenage i Storbritannien, 11Fountains i Nederländerna och till och med det världsberömda Eiffeltornet (tätning av mellanvåningarna).

Inte enbart för monument och gamla byggnadsverk

ALSAN är även lämpligt för renovering eller nybygge av balkonger, verandor och parkeringshus. Denna lösning är till exempel väldigt praktisk när man vill anpassa balkongen för att undvika höjdskillnader i golvet. Golvet hos balkonger eller låga verandor kan höjas för att få bort farliga trösklar. Denna åtgärd blir alltmer populär eftersom äldre personer är en växande målgrupp på bostadsmarknaden. En anpassning av bostaden ökar säkerheten och komforten. I parkeringshus används ALSAN för att undvika vatteninfiltration via en underliggande golvplatta. Denna lösning kan användas både inom- och utomhus.

Vill du veta mer om möjligheterna med ALSAN? Ta kontakt med vårt försäljningsteam för mer information om denna innovativa produkt.