Störs du av buller i din bostad? Ljudisolering ger dig lugnet tillbaka

 

Våra bostäder blir allt mindre och vi bor allt närmare inpå varandra. I lägenheter och tättbebyggda områden leder detta ofta till frustration. Buller från högljudda fotsteg eller möbler som flyttas kan orsaka stor irritation. Känner du igen det? Då är du säkert intresserad av högkvalitativ ljudisolering som ger dig lugnet tillbaka. Med träfiberisolering från PAVATEX kan du njuta av tystnaden.

Olika typer av bullerbesvär i bostäder

Det finns två typer av ljud som kan uppfattas som störande. Bor du vid en starkt trafikerad väg och hör trafiken jämt och ständigt? Då handlar det om luftburet buller. Ljudet uppstår i fri luft och sprids i ett stort område via vibrationer. Störs du framför allt av fotsteg eller stolar som skjuts fram och tillbaka? Då handlar det om stomljud. Detta ljud uppstår i direkt kontakt med väggar, tak och golv. När du vill bli av med denna typ av ljud är naturlig träfiberisolering från PAVATEX en bra lösning. Du kan välja att isolera överallt, men det är också möjligt att endast isolera problemområdena (till exempel mellanbjälklag om grannarna ovanför är högljudda).

Träfiberisolering för optimal komfort

Naturlig träfiberisolering är ett miljövänligt isoleringsmaterial. Det tillverkas av träflis från sågverk och bearbetas i en energieffektiv och toppmodern produktionsprocess. Tack vare den höga vikten och porösa fiberstrukturen har PAVATEX-sortimentet en ljudisolerande funktion. Dessutom har detta material en värmeisolerande effekt. PAVATEX ger dig alltså inte bara lugn och ro utan även lägre värmekostnad.

Ljudisolering av tak, väggar och golv

PAVATEX-sortimentet består av isolering för olika tillämpningar. PAVACOUSTIC är den perfekta lösningen för störande stomljud. Är du intresserad av ett lämpligt isoleringsmaterial för innerväggar och tak? Välj då Pavacoustic 33G eller Pavaferm. Vill du isolera ett limmat parkettgolv? Då är PAVACOUSTIC 27S ytterst lämpligt. Alla dessa material kan du applicera säkert utan att luftvägarna, huden eller ögonen irriteras.

Vill du uppleva lugnet i en ljudisolerad bostad? Kontakta oss för mer information om naturlig träfiberisolering.