Träflis som råvara i isoleringsmaterial: PAVATEX gör det möjligt

 

Självklart kan du isolera med träfiber. PAVATEX – SOPREMAS sortimentet av ekologisk isolering – innehåller nämligen innovativa isoleringsmaterial baserade på träfiber. Läs mer i denna artikel om varför den här typen av isolering är väl värd att överväga.

Bygga cirkulärt: ingen utopi

Med tanke på klimatproblematiken är miljövänliga isoleringsmaterial ingen överflödig lyx. Därför ökar intresset för att utveckla byggmaterial enligt principen för cirkulär ekonomi. Det innebär att inget från den utvecklade produkten går förlorat. PAVATEX är helt utvecklat enligt denna princip: avfall från sågverk blir råmaterial i isoleringsskivor. Inga extra träd behöver alltså fällas för vår isolering. Isoleringsmaterialets råvara – träflis – bildar en extra CO₂-buffert, vilket innebär att PAVATEX bidrar till att förbättra CO₂-balansen.

Träfiberisolering för en hälsosam och lugn livsmiljö

Träfiberisolering har alla egenskaper som bidrar till att skapa en behaglig livsmiljö. Den diffusionsöppna och fuktreglerande strukturen ger ett angenämt inomhusklimat både hemma och på kontoret. Dessutom har PAVATEX utmärkta akustiska egenskaper, vilket gör att du har mindre besvär av störande omgivningsljud och kan komma hem till en oas av lugn. Slutligen dämpar träfibrerna temperaturväxlingar: på sommaren är bostaden sval och på vintern är den behagligt varm. Det ger optimal komfort i hemmet och sänker värmekostnaden.

Men det är inte bara konsumenten som upplever fördelar, utan även installatören. PAVATEX-produkterna är enkla att såga, montera och orsakar ingen irritation för den som arbetar med den.

Pavaflex: överlägsen flexibilitet

En av produkterna i PAVATEX-sortimentet som vi vill belysa är osileringsskivan Pavaflex. Den har fått isoleringsskiva lever upp till sitt namn eftersom den har överlägsen flexibilitet. De termiska egenskaperna är också väldigt goda: med ett lambdavärde på endast 0,036 W/mK har Pavaflex Plus det bästa isoleringsvärdet på marknaden av alla naturliga isoleringsmaterial. Pavaflex Plus lämpar sig bland annat för isolering av tak, mellan våningar och innerväggar.

Vill du veta mer om de naturliga isoleringsmaterialen PAVATEX från SOPREMA? Kontakta då våra experter, de hjälper dig gärna.

Läs mer i broschyren “Träfiberisolering Fördelar