SOPRALOOP tilldelas märkning av Solar Impulse Foundation

Du känner kanske till SOPRALOOP, den nya återvinningsprocessen från SOPREMA – för tillfället i drift i Frankrike – där gamla PET-förpackningar omarbetas till högkvalitativt PUR-isoleringsskum. Efter en grundlig utvärdering av oberoende experter av den ekonomiska och ekologiska påverkan av SOPRALOOP tilldelades denna innovativa återvinningsprocess märkningen ”Solar Impulse Efficient Solution Label” av stiftelsen Solar Impulse Foundation. Här berättar vi mer om stiftelsen och detta speciella erkännande.

SOPRALOOP tar itu med plastförorening

För att uppnå en hållbar ekonomi måste vi övergå från linjära till cirkulära processer. Konceptet för cirkularitet är ganska enkelt men att omsätta det till faktiska processer är en stor utmaning. De senaste åren har plastavfall blivit ett av de mest synliga och akuta miljöproblemen på jorden. Mängden av ny plast fortsätter att öka och återvinningsprocesserna är fortfarande komplicerade och dyra. Till exempel återvinns mindre än 30 % av allt plastavfall i EU. Resten av plasten går till länder utanför Europa eller soptippar, bränns upp eller hamnar – tyvärr – i naturen. SOPREMA vill bidra till att förändra detta med SOPRALOOP.

1000 lösningar för miljön

Solar Impulse Foundation söker efter lösningar som skyddar miljön. Efter framgången med första Solar Flight (en resa jorden runt med ett solflygplan) har Bertrand Piccard och hans team lanserat den andra fasen i deras handlingsplan. Tillsammans är de på jakt efter tusen ekologiska initiativ. Denna #1000solutions-portfölj ska de skicka till beslutsfattare för hjälpa dem ställa upp ännu mer ambitiösa miljömål. Det är inte bara SOPRALOOP som finns med utan också våra PAVATEX-produkter.

Höga ambitioner för nästa år

SOPRALOOP ingår nu i de tusen lösningarna och har därför fått märkningen ”Solar Impulse Efficient Solution Label”. Återvinningsprocessen i Frankrike är i full drift och vi har höga ambitioner. Det kommande året räknar vi med att återvinna 10000 ton polyol, vilket motsvarar en besparing på 15000 ton CO2.

Vill du veta mer om SOPRALOOP? Tveka då inte att kontakta oss.